Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-04@23:37:34 GMT

بهترین اپراتور موبایل‌ ایران کدام است؟

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۵۴۳۳۸

بهترین اپراتور موبایل‌ ایران کدام است؟

فرارو- اختلال در شبکه ایرانسل، همراه اول و رایتل روز دوشنبه ۱۰ مرداد اتفاق افتاد و سرویس اینترنت و برقراری تماس در تهران برای چند ساعت دچار مشکل شد. به‌همین بهانه برای درک اینکه کدام اپراتور گزینه بهتری است، فارغ از صرفه اقتصادی سراغ مقایسه فنی آن‌ها رفتیم. داده‌های سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نشان می‌دهد همراه اول علاوه بر راه‌اندازی ۵۶ درصد سایت‌های BTS کشور، ۵۳ درصد از کل سیمکارت‌های فعال را در اختیار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایرانسل توانسته تا پایان خرداد امسال ۳۹ درصد از سایت‌های BTS را راه‌اندازی کند و حدود ۴۲ درصد از سیمکارت‌های فعال کشور جزو خطوط این اپراتور محسوب می‌شوند. سهم رایتل نیز از سایت‌های BTS و سیمکارت‌های فعال، تقریبا پنج درصد برآورد می‌شود.

بهترین اپراتور‌های کشور از نظر تعداد سایت‌های فعال

همراه اول، ایرانسل و رایتل تا پایان خرداد امسال روی هم بیش از ۱۲۰ هزار سایت فعال BTS راه‌اندازی کرده‌اند. از این تعداد کمی بیش از ۵۶ درصد سهم سایت‌های BTS همراه اول، حدود ۳۹ درصد سهم ایرانسل و تقریبا پنج درصد سهم رایتل بوده است. حالا از همان ۱۲۰ هزار سایت فعال BTS، ۳۵ هزار و ۸۵۳ مورد به سایت‌های فعال ۴G تعلق دارد که سهم همراه اول ۱۸ هزار و ۳۲۵ سایت، سهم ایرانسل ۱۵ هزار و ۶۰۴ سایت و سهم رایتل هزار و ۹۲۴ سایت بوده است. آمار‌ها نشان می‌دهد ۸۱ درصد از مشترکان همراه اول تحت پوشش اینترنت ۴G قرار دارند و این پوشش برای ۶۱ درصد از مشترکان ایرانسل فراهم شده است. از این لحاظ آمار دقیقی از اپراتور رایتل وجود ندارد. همچنین همراه اول تا پایان خرداد امسال توانسته کمی بیش از ۸۲ هزارکیلومتر از جاده‌های اصلی، فرعی و ریلی را تحت پوشش سایت‌های فعال BTS خود کند. این رقم برای اپراتور‌های ایرانسل و رایتل به‌ترتیب ۶۴ هزار کیلومتر و ۲۷ هزارکیلومتر اعلام شده است.

 تعداد سایت‌های BTS و میزان پوشش‌دهی جاده‌ای اپراتور‌های مختلف

اپراتور

تعداد سایت‌های فعال BTS

تعداد سایت‌های فعال 4G

پوشش جاده‌ای

همراه اول

۶۷ هزار و ۷۸۰ سایت

۱۸ هزار و ۳۲۵ سایت

۸۲ هزار و ۱۴۶ کیلومتر

ایرانسل

۴۶ هزار و ۴۸۵ سایت

۱۵ هزار و ۶۰۴ سایت

۶۴ هزار و ۶۶ کیلومتر

رایتل

سه هزار و ۸۴۸ سایت

هزار و ۹۲۴ سایت

۲۷ هزار و ۵۶۳ کیلومتر

بهترین اپراتور کشور از نظر تماس‌های رومینگ

ایرانسل، همراه اول و رایتل از سال ۹۳ طرح رومینگ ملی را اجرا کردند و در سه ماه ابتدایی امسال نزدیک ۲۵ میلیون تماس با کمک از این طرح برقرار شده است. سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با انتشار آمار‌های رسمی اعلام کرده از این ۲۵ میلیون تومان، سه میلیون و ۲۷۶ هزار مورد تماس‌هایی بوده که از اپراتور همراه اول به اپراتور ایرانسل روم شده است. برعکس این حالت یعنی تماس‌های روم شده از ایرانسل به اپراتور همراه اول تقریبا پنج برابر بوده و ۱۵ میلیون و ۶۰۸ هزار تماس به‌ثبت رسیده است. از اپراتور رایتل نیز کمی بیش از سه میلیون و ۸۰۰ هزار توماس به همراه اول و دو میلیون و ۲۰۵ هزار تومان به ایرانسل منتقل شده تا مشترکان آن بتوانند از آنتن اپراتور‌های دیگر استفاده کنند.

تعداد تماس‌های روم شده بین اپراتور‌ها

اپراتور میهمان

اپراتور میزبان

همراه اول

ایرانسل (سه میلیون و ۲۷۶ هزار و ۲۱۱ تماس)

ایرانسل

همراه اول (۱۵ میلیون و ۶۰۸ هزار و ۴۸۹ تماس)

رایتل

همراه اول (سه میلیون و ۸۸۸ هزار و ۷۵۴ تماس)

ایرانسل (دو میلیون و ۲۰۵ هزار و ۳۳۳ تماس)

بهترین اپراتور کشور از نظر خطوط واگذارشده، دائمی و غیرفعال

همراه اول، ایرانسل و رایتل تا پایان خرداد ۱۴۰۱ روی هم ۲۰۷ میلیون و ۹۸۷ هزار و ۲۰۹ خط به مشترکان خود فروخته‌اند که از این تعداد حدود ۱۴۱ میلیون و ۴۴۵ هزار خط فعال محسوب می‌شود. آمار‌های تفکیک شده سازمان مقررات و ارتباطات رادیویی نشان می‌دهد، اپراتور همراه اول حدود ۱۰۶ میلیون خط منحصر به فرد فروخته که از این تعداد ۲۱ میلیون خط فعال دائمی و تقریبا ۵۴ میلیون خط فعال اعتباری وجود دارد به‌این ترتیب سهم همراه اول از خطوط فعال فعلی کل کشور نزدیک ۵۳ درصد برآورد می‌شود. ایرانسل تا پایان خرداد توانسته ۴۲ درصد از سهم خطوط فعال دائمی و اعتباری را به‌خود اختصاص بدهد و این رقم برای رایتل حدود پنج درصد است. طبق آمار‌های رسمی تعداد خطوط فعال دائمی و اعتباری ایرانسل به‌ترتیب پنج میلیون و ۸۲۲ هزار و ۳۹۴ هزار خط و ۵۴ میلیون و ۹۰۳ هزار و ۹۵ خط بوده است. خطوط فعال دائمی رایتل نیز ۴۶۱ هزار خط و تعداد خطوط اعتباری این اپراتور چهار میلیون و ۸۲۰ هزار خط بوده است. سازمان مقررات و ارتباطات رادیویی با جمع‌بندی این ارقام گفته ضریب نفوذ تلفن همراه در کشور به ۱۶۷ درصد رسیده است. به‌زبان ساده یعنی به ازای هر ۱۰۰ نفر، الان ۱۶۷ خط فعال داریم.

اپراتور‌های کشور چه تعداد خط دائمی و اعتباری فعال دارند؟

اپراتور

تعداد کل سیمکارت‌های واگذار شده

تعداد کل سیمکارت‌های فعال

تعداد کل سیمکارت‌های غیرفعال

همراه اول

۱۰۶ میلیون و ۲۱۳ هزار و ۱۰۷

۷۵ میلیون و ۴۳۷ هزار و ۶۶۶

۳۰ میلیون و ۷۵۵ هزار و ۴۴۱

ایرانسل

۹۳ میلیون و ۲۶۰ هزار و ۱۹۵

۶۰ میلیون و ۷۲۵ هزار و ۴۸۹

۳۲ میلیون و ۵۳۴ هزار و ۷۰۶

رایتل

هشت میلیون و ۵۱۳ هزار و ۹۰۷

پنج میلیون و ۲۸۱ هزار و ۸۳۳

سه میلیون و ۲۳۲ هزار و ۷۴

منبع: فرارو

کلیدواژه: اپراتور همراه مقررات و ارتباطات رادیویی سیمکارت های فعال بهترین اپراتور تعداد سایت تا پایان خرداد سایت های فعال سه میلیون سایت های BTS فعال دائمی همراه اول خطوط فعال خط فعال هزار خط فعال BTS

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۴۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تماس تصویری روی سیم‌کارت تلفن همراه چگونه برقرار می‌شود؟

طبق آخرین اظهارات وزیر ارتباطات، سال ۱۴۰۱ در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، ضوابط و تعرفه‌های تماس تصویری تصویب شد، اما به دلیل اینکه برخی گوشی‌های خارجی داخل کشور بوده و لایسنسی را به خاطر شرایط تحریم فعال نکرده بودند، بعضی از مردم نمی‌توانستند از این قابلیت استفاده کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، برقراری تماس تصویری از طریق تلفن همراه در ایران سابقه چند ساله دارد که برای بار اول توسط یک اپراتور تلفن همراه مطرح شد و مورد بحث قرار گرفت که با گذشت مدت زمان اندکی به دلایلی و مخالفت‌های گوناگون این طرح متوقف شد؛ البته پس از این موضوع بارها وعده داده شد که این مشکل به زودی حل می‌شود اما به دلیل متوقف ماندن آن برای چندین سال، مردم برای دسترسی به این قابلیت به شبکه‌های اجتماعی و نرم افزارهای موجود که این قابلیت در آنها فعال است مراجعه کردند.

درنهایت این سرویس در آن زمان راه‌اندازی نشد تا اینکه اواسط سال ۱۴۰۱ وزیر ارتباطات خبری جدید در این زمینه اعلام کرد که به گفته او این سرویس در یکی دیگر از اپراتورهای تلفن همراه به صورت آزمایشی راه اندازی و با تولیدکنندگان گوشی هم رایزنی شده است.

به عبارتی همراهی تولیدکنندگان گوشی مهم‌ترین لازمه راه‌اندازی این سرویس است و برخی از تولیدکنندگان گوشی باید این قابلیت را بر روی گوشی‌هایی که در ایران موجود است، فعال کنند.

طبق بررسی‌های انجام شده و اعلام کاربران، سال گذشته این قابلیت برای برخی از مدل‌های گوشی هواوی، شیائومی و سامسونگ فعال شد و اپراتور مذکور (همراه اول) پیش پیام‌هایی مبنی بر راه‌اندازی این سرویس به برخی مشترکان ارسال کرد. برای استفاده از سرویس مکالمه تصویری این اپراتور باید هر دو طرف تماس تحت پوشش شبکه LTE و سیم کارت هر دو مشترک سیم‌کارت هر دو مشترک USIM باشد. همچنین حتماً این سرویس برای هر دو طرف تماس فعال شده باشد و تلفن همراه هر دو طرف تماس از این سرویس (ViLTE) پشتیبانی کند.

علاوه بر موارد گفته شده باید تنظیمات مربوط به سرویس تماس تصویری بر بستر نسل چهارم شبکه (ViLTE) در تلفن همراه هر دو طرف تماس اعمال شده باشد. کاربران برای استفاده از این سرویس نیازی به نصب نرم‌افزار توسط برقرار کننده و دریافت کننده تماس ندارند و تماس صوتی برای هر دو مشترکین دائمی و اعتباری قابل استفاده است.

در این رابطه اخیراً عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- درباره نسل جدید ارتباطات تصویری بدون اینترنت توضیح داد: در سال ۱۴۰۱ کمیسیون تنظیم مقررات شرایط، ضوابط و تعرفه‌های تماس صوتی را از طریق شبکه LTE بدون نیاز به اینترنت، تصویب کردیم.

وی افزود: اما به دلیل اینکه برخی گوشی‌های خارجی داخل کشور بود و لایسنسی را به خاطر شرایط تحریم فعال نکرده بودند؛ بعضی از مردم عزیز نمی‌توانستند از این قابلیت استفاده کنند اما گوشی‌هایی که در داخل کشور تولید می‌شود، به دلیل اینکه لایسنس‌هایی که گوشی‌های خارجی دارند را فراهم می‌کنند و می‌توانند این قابلیت را فراهم و ارائه کنند و مردم عزیز این قابلیت جدید را سبد خدمات ارتباطی داشته باشند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره هزینه آن تشریح کرد: تعرفه‌ای وضع شده شبیه به تعرفه صوت است و خیلی عدد بالایی نیست و امکان تماس تصویری با کیفیت فراهم می‌شود.

موضوعی که برخی از اپراتورهای ارتباطی هم به آن اشاره کرده‌اند و در واقع بر اساس پیگیری‌های انجام شده این سرویس از دو سال گذشت توسط اپراتور اول تلفن همراه فعال شده اما مشکل وندورها هستند. در واقع این سرویس بر روی وندورهای خاصی جواب می‌دهد و باید به وندورهای خارجی به توافق برسیم که این امکان را باز کنند؛ اما گوشی‌های داخلی مشکلی در این زمینه ندارند.

کد خبر 749945

دیگر خبرها

  • سیل توصیف از گل شهاب: وحشیانه، غیرمعقول و تاریخی!
  • ۱۰ کشور با بهترین غذاها در جهان؛ کدام کشور بهترین کیفیت غذا را دارد؟ (+عکس)
  • تمجید سایت ژاپنی از زاهدی/ شهاب زننده بهترین گل تاریخ «آویسپا»
  • تعهد اپراتورها برای پوشش فیبر نوری تا ۱۴۰۴
  • انتقاد شدیداللحن فعال اصول‌گرا از پست جدید جمیله علم الهدی در دانشگاه / وای به حال دانشگاهی که بانوی اول عضو هیات جذب اساتیدش باشد
  • انتقاد شدیداللحن فعال اصول‌گرا از پست جدید جمیله علم الهدی در دانشگاه
  • توسعه ارتباطات سیار با نصب و راه‌اندازی دکل اینترنت سرعت در قلعه خواجه
  • بهترین دوره آموزشی تعمیرات موبایل برای خانم‌ها 
  • دستگیری سارق گوشی همراه با ۸ فقره سرقت در کهگیلویه
  • تماس تصویری روی سیم‌کارت تلفن همراه چگونه برقرار می‌شود؟